Tag Archives: Konservative Folkeparti

Mike Legarth og kritikken

Mike Legarth og hans forsøg på at dæmpe kritikken Her til aften loggede jeg på Facebook og så til min overraskelse, at jeg havde modtaget en besked fra Det Konservative Folkepartis skatte- og finansordfører Mike Legarth. Og hvorfor er det at jeg bliver kontaktet af Hr. Legarth? Jo, jeg skrev i marts 2009 et blogindlæg, hvor jeg kritiserede Hr. Legarth for at være arrogant i forbindelse med en kommentarstorm på Det Konservative Folkepartis hjemmeside, hvor utallige vrede og skuffede konservative vælgere, med fuld berettigelse, kritiserede partiet for at udlægge deres noget sølle skatteomlægning som en stor og historisk sejr for det borgerlige Danmark. Dette faldt den kære Hr. Legarth for brystet og han skrev derfor bl.a. denne kommentar, der blot gjorde kommentarstormen værre og fik den til at sprede sig til blogs og andre medier:

Hold op, hvor er det morsomt, at læse mange af disse indlæg fra vores politiske modstandere, der lader som om, at de er sure konservative vælgere. Det er de ikke, det afslører deres egoisme og totale mangel på forståelse for, hvad der er muligt, at opnå i politiske topforhandlinger, hvor man skal samle 90 mandater.

Den slags ser naturligvis ikke pænt ud – især ikke, hvis potentielle vælgere i Sønderjylland under en kommende valgkamp skulle formaste sig til at taste “Mike Legarth” ind på Google og trykke Søg.

Hr. Legarth skrev til mig med et ønske om at få fjernet denne plet fra sit kommunikationsmæssige generalieblad – et ønske jeg dog ikke har i sinde at efterkomme.

Her er hvad Hr. Legarth har skrevet til mig på Facebook:

Kære Hans Henrik

Jeg kan se, at du på din Kopula blog har lagt et åbent brev ud til offentligheden om min person i forbindelse med skattereformen. Jeg beder dig fjerne dette indlæg.
Du er i din gode ret til at være uenig med mig og mit parti, men jeg synes ikke, at det er nødvendigt at bruge en så nedladende tone.

Jeg fornemmer, at du gerne vil debattere samfundsforhold – lad os sammen skabe nogle gode rammer for dette. Dialog fremmer forståelsen.

Hilsen Mike Legarth

Mit svar:

Kære Mike

Jeg har nu læst mit gamle blogindlæg igen og må meddele dig at indlægget ikke vil blive fjernet.

Jeg har derudover også bemærket, at man fra Nyhavns side har valgt at slette den pågældende Pressemeddelelses tilhørende meget kritiske kommentartråd, men jeg har nu alligevel formået at genlæse dine og andres kommentarer, som på trods af jeres forsøg på at slette alle spor, stadig findes andre steder på nettet, hvis man ved, hvor man skal lede. Jeg har herved konstateret, at min forargelse over din udvisning af manglende respekt for dine vælgere er lige så stor, som den dag jeg skrev indlægget.

Jeg bryder mig desuden ikke om denne sminkning af Partiet, hvor man kvæler kritiske røster fra sit eget bagland (som jeg dengang var en del af) og sine vælgere blot fordi kritikken er offentligt tilgængelig og ikke stemmer overens med det idylliske billede, som partitoppen ønsker at male, hvor hele det konservative bagland hujer og klapper hver gang folketingsgruppen indgår et politisk forlig.

Jeg medgiver, at jeg var en smule nedladende, idet jeg insinuerede, at de personer, som har stemt på dig muligvis var dumme, men min væren nedladende, står ikke mål med din egen. Jeg forstår natuligvis godt, at du ønsker sporene af denne fadæse fjernet som led i en art reputation management op mod et kommende folketingsvalg, men jeg mener ikke, at jeg er gået over stregen, særligt set i lyset af, at dette blogindlæg var en respons på en situation, hvor du med manglende forståelse for sociale medier udviste en arrogance og taktløshed som er dybt utilstedelig og på ingen måde en folkevalgt politiker behørig.

Det Konservative Folkepartis overdrevent begejstrede udlægning af skatteomlægningen blev den sidste politiske kniv, der blev plads til i den knivblok, det Konservative Folkeparti har behandlet min ydmyge, borgerlige ryg som gennem flere år – og jeg er ikke alene i den opfattelse.

Jeg ønsker af de nævnte årsager derfor ikke at bidrage til din kommende valgkamp ved at fjerne dine og Partiets kommunikationsmæssige lig i skabet (idiomatisk svipser fra min side, Red.) og derved tage del i at lade borgelige vælgere glemme, hvordan vi til tider bliver behandlet af de folk, vi ellers troede skulle være vores gendarmer i kampen mod socialismen.

Jeg takker dog for, at du og partiet med denne farce gav mig materiale til et oplæg jeg holdte om danske politiske partiers anvendelse af Web 2.0 i forbindelse med min undervisning i Sociale medier på Aarhus Universitet.

Slutteligt vil jeg råde dig til for fremtiden at vise mere omtanke, når du begår dig i sociale medier for derved at undgå at brænde fingrene.

Med venlig hilsen og drømmen om et borgerligt Danmark
Hans Henrik Juhl

Ps. Denne korrespondance vil naturligvis også være at finde på min blog inden længe.

Og det er hermed gjort.

Kort tid efter mit oprindelige blogindlæg meldte jeg mig ind i Liberal Alliance, den sidste borgerlige ø i det danske politiske hav.

…og til dem som måtte være i tvivl, er jeg ikke venner med Mike Legarth på Facebook.

Åbent brev til Mike Legarth om dennes opførsel omkring skattereformen


Så kører det derud af, Mike

Så kører det derud af, Mike


Dette er en kommentar jeg har skrevet som led i en lang debat, der er i gang i kommentarsporet til det Konservative Folkepartis pressemeddelelse om “skattereformen”. I denne debat har partiets skatteordfører Mike Legarth teet sig jammerligt. Hans umiddelbare respons på vælgernes negative røster om skattereformen ser således ud:

Hold op, hvor er det morsomt, at læse mange af disse indlæg fra vores politiske modstandere, der lader som om, at de er sure konservative vælgere. Det er de ikke, det afslører deres egoisme og totale mangel på forståelse for, hvad der er muligt, at opnå i politiske topforhandlinger, hvor man skal samle 90 mandater.

Det faldt naturligvis ikke i god jord hos baglandet, som reagerede lettere negativt på at blive kaldt dumme, egoistiske bedragerere og det er også blevet taget op af 180grader. Legarths respons:

Jeg kan se, at enkelte er fornærmede over, at jeg tillader mig at tage afstand fra deres synspunkter!

Jeg må blot konstatere at, hvis hans debatstil under valgkampen lignede den nuværende, så er der vitterligt 2328 konservative vælgere i Sønderjylland som man godt må kalde lidt dumme.

Kære Hr Legarth
Jeg tror ikke der er nogen borgerlige vælgere, som er utilfredse med at skatten sænkes. Jeg tror heller ikke at nogen er i tvivl om at det Konservative Folkeparti har spillet en stor rolle for at det er sket.

Jeg og mange andre har derimod et kæmpe problem med den måde, denne skattejustering, for det er ikke meget andet, med svulstig retorik, bliver ophøjet til at være én af de største politiske bedrifter nogensinde. Dette er jo ingen historisk reform – kildeskattereformen var en historisk skattereform. Hvad ville I dog kalde det, hvis der en dag faktisk kom en historisk reform? Ultra-historisk? På samme måde er dette heller ikke en “sejr” for det Konservative Folkeparti – det er og bliver et forlig, og efter et forlig forlader alle parter bordet og ønsker at de kunne have fået mere, mens modparten fik mindre.

Derfor, Hr Legarth, håber jeg sandelig ikke, at du er tilfreds med denne reform, for hvis du er tilfreds, må du have opnået dit skattepolitiske mål og fået alt, hvad du ønskede dig af en skattereform. Hvis dét er tilfældet, Hr Legarth, er du dybt fantasiløs og uambitiøs og har egentligt ikke mere at gøre i skattepolitik.

Dét tror jeg selvfølgelig ikke du er. Naturligvis er du ikke tilfreds. Naturligvis ville du gerne mere. Naturligvis forbander du dine forligsparter, fordi de ville noget andet. Men du lyver om det alligevel – siger til vælgere, der ligesom dig, havde håbet på mere gennemgribende ændringer, at du er tilfreds. Så er det da klart at konservative vælgere bliver desillusionerede. Hvis ikke de politikere vi stemmer på, skulle være utilfredse, med ikke at opnå alt vi ønsker os, hvordan kan vi så tro på dem?

Hr Legarth, du er ikke tilfreds, men du er til gengæld arrogant. Arrogant, når du tror vi køber din løgn uden at din troværdighed skårres. Arrogant når du beskylder os for at være politiske modstandere, der bare ønsker at få det Konservative Folkeparti til at tage sig skidt ud. Vi er dit bagland og det ved du også udmærket godt – vi ønsker bare ikke at spille med på løgne om sejr.

Respekt for håndværket, men skuffelse over at se en landsbykirke når I havde lovet en Peterkirke og tilmed påstår, at det er hvad vi har fået.

Hans Henrik Juhl